Събития


начало : новини : Събития : Как да изберем генератор ?

Как да изберем генератор ?

г.


1,Бензин, дизел или пропан бутан ? (за по-подробна инф. натиснете препратката)
2, Определяне на мощността (виж и препратката) Всички машини имат различна консумация на енергия. - Тези, при които директно се преобразува ел.енергия в топлина, светлина, звук, (котлони, печки, ел.крушки, HiFi, ...) сумарната номинална мощност на консуматорите може да отговаря на тази на генератора (коеф.1)
- При тези, при които имаме задвижване от ел.двигател, трябва да се съобразим с фактора на мощността му ( виж препратката). Най-общо, ако двигателят стартира и работи в ненатомварен или леко натоварен режим (вентилатори, вибратори, циркуляри, ъглошлайфи, бормашини, водни помпи ...) коефициентът, с който максималната мощност на генератора трябва да превишава тази на консуматорите е 1,5-2) - Двигатели в натоварен режим (телфери, компресори, миксери, машини за боядисване и мазилка, фризери, хладилници ...) се нуждаят от мощност с коефициент 2,5-3. - При много натоварените двигатели ( водоструйки, климатици, инвертори ...) коефициентът може да достигне до 4
3. Качеството на напрежението (виж препратката) Колко добре се поддържа напрежението в зададените параметри(220-230V), с колко се различава честотата от 50Hz, какво е изкривяването на синусоидата определя и какви електроуреди можем да включваме без опасност да ги повредим. За нагревателите, крушките, двигателите... няма специални изисквания или те са в достатъчно широк диапазон и всеки генератор върши работа. За уреди с някакви електронни компоненти е желателно генераторът да притежава AVR на напрежението. За електроника, генераторът задължително трябва да е с AVR или да е инверторен.
4. Шум? (виж препратката) 
5. Стартиране (виж препратката) 
6. Гаранция и сервиз.(виж препратката)Полезни съвети за избор на генератор »
Created & Hosting by BIAnet